Vinegret spalający tłuszcz
bulion - czosnek - ocet jabłkowy - sok z cytryny - natka pietruszki - musztarda

Vinegret spalający tłuszcz

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

5 łyżek bulionu kurzego 1-2-3
1 ząbek czosnku
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka świeżej natki pietruszki
1 łyżeczka musztardy
szczypta soli himalajskiej
szczypta mielonego kolorowego pieprzu

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Easy

Przepis

Vinegret spalający tłuszcz, czy to w ogóle możliwe?

Nie tylko możliwe, ale również sprawdzone! Przepis na ten pyszny i zdrowy dressing pochodzi z książki Ann Louise-Gittleman Plan wypłukiwania tłuszczu – Książka kucharska.

Vinegret jest bardzo lekki, bez dodatku tłuszczu, jego bazę stanowi bowiem bulion.

Przepis  na oryginalny bulion kurzy 1-2-3 pomysłu Gittleman znajdziesz tutaj.

 

Vinegret doskonale smakuje do wszystkich zielonych warzyw, ale nie tylko.

 

Ja dodatkowo dodałam szczyptę soli himalajskiej i mielonego kolorowego pieprzu.

Możesz przygotować od razu większą ilość i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku lub słoiku w lodówce.

(Visited 1 306 times, 1 visits today)

Krok po kroku

1
Done

przygotowanie

Przygotuj wszystkie składniki.
Czosnek zmiażdż w wyciskarce, natkę pietruszki posiekaj drobniutko, wyciśnij sok z cytryny.

2
Done

wykonanie

Wszystkie składniki umieść w słoiczku, zakręć i wymieszaj potrząsając. Pzechowuj w lodówce.

kuchnia wagi lekkiej

Z miłości do zdrowia, z potrzeby prostoty i harmonii, z zachwytu nad nieskończoną potęgą i mądrością natury i nieodpartą chęcią czerpania z jej dobra i bogactwa... I wreszcie z pragnienia serca, by być najlepszą wersją siebie!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kremowy pudding chia w trzech odsłonach

Napisz komentarz

54 − = 53