Vinaigrette spalający tłuszcz
bulion - czosnek - ocet jabłkowy - sok z cytryny - natka pietruszki - musztarda

1 0
Vinaigrette spalający tłuszcz

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

5 łyżek bulionu kurzego 1-2-3
1 ząbek czosnku
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka świeżej natki pietruszki
1 łyżeczka musztardy
szczypta soli himalajskiej
szczypta mielonego kolorowego pieprzu

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Easy

Directions

Przepis na ten pyszny i zdrowy dressing pochodzi z książki Ann Louise-Gittleman Plan wypłukiwania tłuszczu – Książka kucharska.

Vinaigrette jest bardzo lekki, bez dodatku tłuszczu, jego bazę stanowi bowiem bulion.

Doskonale smakuje do wszystkich zielonych warzyw.

Przepis  na oryginalny bulion kurzy 1-2-3 pomysłu Gittleman znajdziesz tutaj.

 

Ja dodatkowo dodałam szczyptę soli himalajskiej i mielonego kolorowego pieprzu.

Możesz przygotować od razu większą ilość i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku lub słoiku w lodówce.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

przygotowanie

Przygotuj wszystkie składniki.
Czosnek zmiażdż w wyciskarce, natkę pietruszki posiekaj drobniutko, wyciśnij sok z cytryny.

2
Done

wykonanie

Wszystkie składniki umieść w słoiczku, zakręć i wymieszaj potrząsając. Pzechowuj w lodówce.

kuchnia wagi lekkiej

Z miłości do zdrowia, z potrzeby prostoty i harmonii, z zachwytu nad nieskończoną potęgą i mądrością natury i nieodpartą chęcią czerpania z jej dobra i bogactwa... I wreszcie z pragnienia serca, by być najlepszą wersją siebie!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Smoothie jabłkowo – cynamonowe
next
Odkwaszający sok z sałatą i natką pietruszki

Add Your Comment