• Home
  • sałatki
  • Sałatka z komosy ryżowej z suszoną żurawiną

Sałatka z komosy ryżowej z suszoną żurawiną
komosa ryżowa - pomidor - ogórek - suszona żurawina - liście selera naciowego - oliwa z oliwek - sok z cytryny - miód - sól himalajska - mielony pieprz cytrynowy

0 0
Sałatka z komosy ryżowej z suszoną żurawiną

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3/4 szklanki ugotowanej komosy
1 duży pomidor
1/3 ogórka
kilka suszonych żurawin
kilka listków selera naciowego
dressing
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
szczypta soli himalajskiej
szczypta soli himalajskiej
szczypta pieprzu cytrynowego

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Serves 1
  • Easy

Directions

Quinoa, czyli komosa ryżowa przeżywa obecnie swoje 5 minut.

Jest znakomita do sałatek, pasuje do wielu rzeczy i tak praktycznie, jeśli chodzi o przygotowanie dań z jej udziałem, to ogranicza nas tylko wyobraźnia.

Zachęcam was do eksperymentowania !

Dzisiejsza propozycja jest niezwykle prosta. Najbardziej skomplikowaną czynnością jest ugotowanie komosy… 🙂 Jak to zrobić najlepiej? Sprawdź, klikając tutaj.

Do ugotowanej komosy dodaj kilka suszonych żurawin, pokrojonego pomidora i ogórka orz kilka listków selera naciowego. Polej klasycznym dressingiem na bazie oliwy z oliwek. Gotowe!

 

(Visited 183 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

przygotowanie

Przygotuj wszystkie składniki.

Ugotuj komosę ryżową.

Pomidory pokrój w kostkę lub ósemki, a ogórki w cienkie półplasterki.

Rozdrobnij listki selera naciowego.

Przygotuj dressing, łącząc wszystkie jego składniki.

2
Done

wykonanie

Wszystkie składniki sałatki delikatnie ze sobą wymieszaj i polej przygotowanym dressingiem.

kuchnia wagi lekkiej

Z miłości do zdrowia, z potrzeby prostoty i harmonii, z zachwytu nad nieskończoną potęgą i mądrością natury i nieodpartą chęcią czerpania z jej dobra i bogactwa... I wreszcie z pragnienia serca, by być najlepszą wersją siebie!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Sałatka z soczewicą, pomidorami i kukurydzą
next
Sałatka z komosą ryżową i grochem włoskim

Add Your Comment

28 − 24 =