Sałatka z komosą ryżową, mango i brokułem
komosa ryżowa - mango - brokuł - oliwa z oliwek - sok z cytryny - musztarda dijon - czosnek - miód - sól himalajska - kurkuma

0 0
Sałatka z komosą ryżową, mango i brokułem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3/4 szklanki ugotowanej komosy ryżowej
1/2 małego brokułu
1/2 małego mango
8 pomidorków koktajlowych
dressing musztardowy
10 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki musztardy dijon
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
1 duży ząbek czosnku
szczypta soli himalajskiej
szczypta kurkumy

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Serves 1
  • Easy

Directions

Bazą sałatki są niezwykle zdrowe ziarna komosy ryżowej, znanej również jako quinoa.

A dodatek jest nieco zaskakujący, bo to połączenie soczystości mango z kruchością zblanszowanych różyczek brokułu.

Wszystko skropione kremowym musztardowym dressingiem na bazie oliwy z oliwek.

Jesteś ciekawa jak smakuje takie zestawienie kolorów, smaków i konsystencji?

To na co jeszcze czekasz? Koniecznie wypróbuj!

(Visited 206 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

przygotowanie

Przygotuj wszystkie składniki.

Ugotuj komosę ryżową.

Zblanszuj brokuła - podziel go na mniejsze kawałki i zanuż różyczki na 2 minuty w gotującej wodzie, a następnie zahartuj w zimnej.

Mango obierz, wypestkuj i pokrój w kostkę.

Pomidorki pokrój na pół lub pozostaw w całości.

2
Done

przygotuj kremowy dressing musztardowy

Czosnek przeciśnij przez praskę.

Wyciśnij sok z cytryny.

Wszystkie składniki dressingu dokładnie wymieszaj.

3
Done

wykonanie

Na talerzu ułóż komosę ryżową wymieszaną z kawałkami mango.

Na wierzchu ułóż zblanszowane różyczki brokułu i pomidorki.

Polej odrobiną przygotowanego dressingu.

kuchnia wagi lekkiej

Z miłości do zdrowia, z potrzeby prostoty i harmonii, z zachwytu nad nieskończoną potęgą i mądrością natury i nieodpartą chęcią czerpania z jej dobra i bogactwa... I wreszcie z pragnienia serca, by być najlepszą wersją siebie!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kolorowa sałatka z pomidorkami i tofu
next
Sałatka z szynką i kiełkami

One Comment Hide Comments

Add Your Comment

63 − 55 =