Kolorowa sałatka z pomidorkami i tofu
czerwone i żółte pomidorki koktajlowe - ogórek - czerwona cebula - czarne oliwki - tofu - natka pietruszki - czosnek niedźwiedzi - oliwa z oliwek - sok z cytryny - musztarda - miód - czosnek - sól himalajska - kolorowy pieprz

0 0
Kolorowa sałatka z pomidorkami i tofu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

8 czerwonych pomidorków koktajlowych
5 żółtych pomidorków
1/4 ogórka
1/2 małej czerwonej cebuli
8 czarnych oliwek
100 g tofu
kilka gałązek natki pietruszki
dressing z czosnkiem niedźwiedzim
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka płynnego miodu
1 łyżeczka pokruszonych liści czosnku niedźwiedziego
1 ząbek czosnku
szczypta soli himalajskiej
szczypta kolorowego mielonego pieprzu

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Serves 1
  • Easy

Directions

Dziś przepis na kolorową sałatkę z przewodnią nutą pomidorków koktajlowych – moich ulubionych, z dodatkiem czerwonej cebuli, ogórka, zieleniny, czosnku niedźwiedziego, a wszystkie te smaczne kolory przełamane piękną bielą tofu i gdzieniegdzie intensywną czernią oliwek.

Jako dressingu użyłam klasycznego połączenia oliwy z oliwek, soku z cytryny, musztardy, czosnku z dodatkiem miodu, soli himalajskiej i kolorowego pieprzu.

(Visited 159 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

przygotowanie

Przygotuj wszystkie składniki.

Pomidorki przekrój na pół, cebulę i ogórka pokrój w cienkie plasterki.

Bardzo drobno pokrój natkę pietruszki.

Tofu pokrój w kostkę.

2
Done

Przygotuj dressing

Czosnek niedźwiedzi pokrusz w palcach na drobniutkie kawałeczki.

Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę.

Wyciśnij sok z cytryny.

Wszystkie składniki dressingu dokładnie ze sobą wymieszaj.

3
Done

wykonanie

Wszystkie składniki sałatki wymieszaj ze sobą delikatnie.

Skrop dressingiem.

kuchnia wagi lekkiej

Z miłości do zdrowia, z potrzeby prostoty i harmonii, z zachwytu nad nieskończoną potęgą i mądrością natury i nieodpartą chęcią czerpania z jej dobra i bogactwa... I wreszcie z pragnienia serca, by być najlepszą wersją siebie!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Sałatka z mango, awokado i mieszanką sałat
next
Sałatka z komosą ryżową, mango i brokułem

Add Your Comment

58 + = 62