Gryczanka na mleku
kasza gryczana - mleko

1 0
Gryczanka na mleku

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 szklanka kaszy grycznej - 200 g
2 szklanki wody
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka masła
250 ml mleka

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Serves 1
  • Easy

Directions

Dawniej bardzo znana i lubiana, dziś zapomniana – kasza gryczana na mleku.

Bardzo smaczne, zdrowe i niesamowicie pożywne śniadanie. Zapewni uczucie sytości na wiele godzin.

Prawdziwy energetyczny kop na początek dnia!

 

(Visited 183 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Przygotowanie

Ugotuj kaszę gryczaną na sypko.
Do wrzącej osolonej wody z dodatkiem oleju wsyp kaszę, zamieszaj i ponownie zagotuj.
Zmniejsz gaz i gotuj 15 minut. Po tym czasie zdejmij z ognia i pozostaw jeszcze na kilka minut, do wchłonięcia wody.
Zagotuj mleko.

2
Done

wykonanie

Kaszę przełóż do talerza lub miski i zalej gorącym mlekiem.

kuchnia wagi lekkiej

Z miłości do zdrowia, z potrzeby prostoty i harmonii, z zachwytu nad nieskończoną potęgą i mądrością natury i nieodpartą chęcią czerpania z jej dobra i bogactwa... I wreszcie z pragnienia serca, by być najlepszą wersją siebie!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Koktajl ze szpinakiem, jarmużem, kiwi i limonką
next
Wypłukujący tłuszcz bulion kurzy 1-2-3

Add Your Comment